Het gezondheidscentrum Lunetten overweegt om in zijn geheel in te trekken bij wijkcentrum de Musketon.

De aanleiding is tweeledig. Het gezondheidscentrum is, gezien de vele ontwikkelingen in de zorg en het buurt- en welzijnswerk aan een verbeteringsslag toe. Het huidige pand is te klein om alles wat we willen – naast de gewone zorg ook buurtteam, ggz, wijkverpleging en fitness – te kunnen doen. Maar, na ruim 20 jaar,  is het huidige pand ook aan renovatie toe.  De Musketon was opzoek naar nieuwe huurders/ samenwerk partners om de lege ruimtes op te vullen. Tevens zijn er ook in de Musketon een aantal vernieuwingen aan het pand die dienen te gebeuren waardoor de mogelijkheid ontstaan is om alle behoefte op één centrale plek in de wijk samen te brengen. Hierover is het gezondheidscentrum met de gemeente in serieus gesprek gegaan. Volgens de voorlopige tekeningen kan dat allemaal in de Musketon, waarbij er nog genoeg ruimte overblijft voor de andere voorzieningen.

Het plan is dus het gezondheidscentrum als geheel in de Musketon onder te brengen en het huidige pand te verkopen.

Zeker is dat nog lang niet: het komende jaar wordt met de architect van de te verbouwen Musketon gekeken naar mogelijke indelingen. Daar is ook de buurt zelf bij betrokken voor de welzijns- en buurtvoorzieningen. Voor het gezondheidscentrum geldt dat zowel medewerkers, patiënten (via de Cliëntenraad) en de medezeggenschapsraad zich nog kunnen uitspreken over de plannen en het tot stand komen ervan. Waarbij meningen uit de wijk van de patiënten, bv. over privacy en vindbaarheid, uiteraard relevant zijn.

Kortom …verhuizen naar de Musketon zou voor gezondheidscentrum Lunetten een mooie oplossing zijn vanwege het ruimte gebrek waar we mee te maken hebben binnen het centrum en voor de wijk een positieve verandering zijn als alle disciplines onder een dak in de wijk te bezoeken zijn. Maar zeker is het nog niet!

Wilt u nog meer informatie of heeft u vragen? Wij verwijzen u graag naar onderstaande website van de gemeente Utrecht. Hier kun u vragen stellen rondom Musketon.
https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/musketon-gebouw-moderner-maken/?fbclid=IwAR3A4OAa1aVQpzZGtsx3EO3khKVuk9crQ2949ZrUNE6oBed-a-Vt-2S8X0g

Heeft u een specifieke vraag voor het gezondheidscentrum dan kunt u ons mailen. Dit kunt u doen naar info@gezondsgu.nl.