Fitness

Bij Fitlunetten kan je op verschillende manieren deelnemen aan Fitness.

Training op maat                    

Voor een optimaal effect van de work-out is het belangrijk dat het fitness programma op maat gemaakt is. Of je nu je conditie wilt verbeteren, meer kracht wilt ontwikkelen of afvallen, een programma gebaseerd op jouw wensen en doelen is de basis voor iedere effectieve training.

IMG_Sporten

Senioren fitness

Senioren Fitness draagt bij aan een gezonde en vitale leefstijl en natuurlijk sociale omgang. U leert onder begeleiding van een fitness trainer op verantwoorde wijze en met heel veel gezelligheid te bewegen. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele klachten. Drie maal per week is er de mogelijkheid tot gezellig trainen: op maandag, woensdag en vrijdag (11.00 uur – 12.00 uur). Het tarief is zeer voordelig!

Wilt u zich aanmelden?  Neemt u dan contact op met de Fitness afdeling (030) 285 16 05  of komt langs in Utrecht Lunetten op eerste verdieping van de Musketon.

Kinder fitness

Als je nog geen 18 bent, ben je nog in de groei. Daarom is het belangrijk dat als je gaat fitnessen dit onder goede begeleiding gebeurt. Nu is er de mogelijkheid om mee te doen aan kinder fitness. Fitness voor kinderen kan zowel ondersteunend voor andere sporten als voor gehele fitheid gedaan worden. In het tweede geval is het een goede strategie om kinderen meer met sport in aanraking te laten komen.
Bij Fitlunetten ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is op dinsdag van 16.00-17.00 (met uitzondering van de school vakanties). Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is het plezier in bewegen ontdekken en op een verantwoorde manier met het lichaam kunnen sporten. Hoe werken de apparaten, hoe voer je een oefening goed uit, maar ook sport- en spelactiviteiten en dat allemaal samen met vriendjes en of vriendinnetjes!

Ben jij tussen de zes en twaalf jaar en klaar voor een nieuwe uitdaging? Geef je dan op voor kinder fitness in de Musketon in Utrecht Lunetten.

Medisch fitness

Medisch Fitness is een programma om mensen met specifieke klachten, chronische ziektes en specifieke doelgroepen (bijv. COPD, obesitas, reuma en diabets) door middel van een speciaal fitnessprogramma, zowel individueel als in groepsverband, op een verantwoorde manier onder medische begeleiding te laten trainen.
Medisch Fitness is een brug tussen fysiotherapie en fitness om b.v. conditie te verbeteren, uw belastbaarheid te verhogen, uw klachten te verminderen of om kans op verergering van klachten te voorkomen.

Heeft u specialistische hulp nodig bij het trainen? Start dan met Medisch Fitness in de Musketon in Utrecht Lunetten.

Topsport begeleiding

Topsporters zoals Sven Kramer, Epke Zonderland en Henk Grol maken gebruik van Strength- and Conditioning. Bij Strength- and Conditioning worden er sport-specifieke krachttrainingen gegeven met persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde Strength- and Conditioning Coach in de Fitness ruimte. De programma’s zijn geprogrammeerd per individu en zijn gericht op het verbeteren van de metabole en fysieke eisen van de sport in kwestie. De Strength and Conditioning coach bepaalt aan de hand van de sport-specifiek eisen, wensen van de individu en in overleg met de verenigingscoach de aard van de oefeningen, de duur van de oefeningen, de frequentie en de bijhorende intensiteit. De programma’s worden uitgevoerd in de fitness zaal van Fitlunetten, Utrecht-Lunetten.

Mocht u interesse hebben in de trainingen en wilt u weten wat er voor u of uw vereniging mogelijk is? Stuur een bericht naar fitness@fitlunetten.nl of bel ons op 030-2851605 of kom langs in de Musketon in Utrecht Lunetten.